Vedligeholdelse og rengøring

Holdedine møbler smukke.

Vedligeholdelse og pleje af læderbetrækket er nøglen til at holde dine møbler smukke. Og det behøver ikke tage meget af din tid. Hvis du følger vores tre råd til vedligeholdelse og pleje, giver du dine møbler de bedste forudsætninger for at holde i mange, mange år.

Tre råd til vedligeholdelse af lædermøbler
Vores bedste råd, når det gælder vedligeholdelse af dine lædermøbler handler ikke om dyre plejeprodukter. Du når rigtig langt med jævnlig støvsugning og omtanke.

  • Snavs og støv virker som slibemidler på læder. Støvsug derfor jævnligt møblet med en blød børste.
  • Pas på med skarpe genstande. De kan lave ridser og mærker i overfladen.
  • Placer aldrig lædermøbler i direkte sollys eller op ad en radiator eller brændeovn. Farven kan falme, og læderet kan udtørre.
    læder

Rengøring af møbellæder
Hovedrengør kun læderet, når det er absolut nødvendigt, og brug aldrig kemiske opløsnings- eller rensemidler. Vi anbefaler en opløsning af kogt vand og milde, naturlige sæbespåner:

  • Pisk sæbespåner i det varme vand. ½ deciliter sæbespåner til 1 liter vand.
  • Når vandet har stuetemperatur, smørres skummet ud over hele møblet med en blød klud. Læderet må ikke gennemvædes, så brug kun skummet.
  • Når møblet er tørt, kan læderet poleres med en blød, ufarvet bomuldsklud.


OBS: Lad altid læderet tørre helt, inden du tager det i brug. Fugtigt læder kan smitter af på tøj og lyse overflader.

Er dine lædermøbler betrukket med ruskind? Ruskind tåler ikke sæbespæner, vand eller læderfedt. Ruskindmøbler må som tommelfingerregel kun rengøres med en støvsuger.

Pletter på lædermøbler – hvad gør jeg?
Vandopløselige pletter fugtes ganske let og suges op med køkkenrulle. Giv dig ikke i kast med vanskelige pletter som rødvin eller blæk, før du har søgt vejledning hos læderproducenten. Henvend dig i butikken, hvor du har købt dit møbel, og bed dem kontakte producenten for korrekt rådgivning.

Similar Posts